Antikrundan 2023 – hela listan med orter och datum

Antikrundan 2023 – hela listan med orter och datum

PUBLICERAD: 23 Mar 2023 | UPPDATERAD: 23 Mar

Inom kort kommer "Antikrundan" att ge sig ut på en turné runt om i landet för att hitta antika skatter bland allt skräp som döljer sig i svenska hem. SVT har nu presenterat alla platser för Antikrundans turné 2023, tillsammans med datum för varje ort. Här är listan med alla platser och datum för sommarens turné.

I sommar åker Antikrundan ut på sin årliga turné för 35:e gången och i kvällens avsnitt avslöjas vilka orter som Anne Lundberg och experterna kommer att besöka.

Under inspelningarna kommer Antikrundan att besöka flera olika orter runt om i landet. Först ut är Stockholms stadshus som firar sitt 100-årsjubileum. Därefter går resan vidare till Mariehamn på Åland och fortsätter sedan till Borlänge, Motala, Karlskrona och Landskrona.

Det blir spännande att se vilka föremål som experterna kommer att bedöma och vilka historier som gömmer sig bakom dem. Antikrundan är en populär tv-serie där människor kan få veta mer om sina gamla föremål och deras värde. Det är ett unikt tillfälle att ta del av svensk historia och kulturarv samtidigt som man får en inblick i människors liv och berättelser.

– Det är både roligt och hedrande att vi kan spela in i Blå hallen i Stockholms stadshus i år, ett hus som i sig självt bär så många historier om arkitektur, möten och föremål. Vi är också glada att återvända till Mariehamn och Karlskrona som bägge två var succéer förra gången. Och det är roligt att äntligen få komma tillbaka till Motala, Borlänge och Landskrona som fått vänta länge på ett återbesök, men plötsligt så händer det! säger Pernilla Månsson Colt, producent för Antikrundan.

 

Antikrundan-2023

 

Antikrundan 2023 – orter samt datum för turnén

 

Antikrundan är en av SVT:s stora framgångssagor och i år firar programmet 35 år sedan det först sändes. Många av de populära experterna, som Knut Knutson, Bo Knutsson och Anette Granlund, har varit med sedan starten 1989. Men även flera av de nyare experterna kommer att delta i årets inspelningar, som exempelvis Rickard Thunér, Carolina Tüür och Joakim Bengtsson.

 

Här är hela turnéschemat för Antikrundan 2023:

 

  • 20 augusti –Stockholms stadshus
  • 22 augusti – Mariehamn Alandica, Åland
  • 27 augusti – Borlänge Rommehedslägret
  • 29 augusti – Motala, Lokverkstan
  • 31 augusti – Karlskrona Stumholmen
  • 2 september – Landskrona Konsthall

 

– Att vi startar sommarens turné med att spela in Antikrundan i Blå hallen i Stockholms stadshus känns fantastiskt. Jag kan inte tänka mig en vackrare plats att starta Antikrundan på! Att även få ta med Antikrundan till Åland känns helt rätt i dessa tider av tätare kontakt och närmare samarbete mellan Sverige och Finland. Det känns helt enkelt som en kanonrunda och jag längtar redan till augusti, säger Anne Lundberg, programledare för Antikrundan sedan 24 år tillbaka.

 

Detta gäller för besökare – då öppnar anmälan till Antikrundan 2023

 

Från och med torsdag den 23 mars är anmälan till Antikrundans turné 2023 öppen på: antikrundan.svt.se 

Om du besöker Antikrundan har du möjlighet att ta med dig högst 10 föremål. För att underlätta kan du föranmäla dig på den länk som finns tillgänglig, särskilt om du har större föremål som du behöver hjälp att transportera till inspelningen. Experterna på Antikrundan kommer att värdera alla föremål som tas med, med undantag för mynt, frimärken, musikinstrument och fordon.

 

Vill du ha fler film- och serietips, nyheter eller annat som har med tv och streaming att göra så kan du läsa fler artiklar här på bloggen.


Inlagt: 23 Mar 2023

Alla artiklar