Ragnarök säsong 3 – detta vet vi

Ragnarök säsong 3 – detta vet vi

PUBLICERAD: 21 Mar 2023 | UPPDATERAD: 21 Mar

 

"Ragnarök" har fått fans över hela världen, inte bara i Norden. Efter en paus på över ett år har Netflix äntligen släppt sex nya avsnitt av den populära serien, men redan nu undrar många om detta är slutet eller om det kommer att bli en Ragnarök säsong 3.

 

"Ragnarök" är en unik nordisk fantasyserie som handlar om en liten stad i Norge som är på väg mot sin undergång på grund av föroreningar och smältande glaciärer. Serien utforskar mystiska krafter och högre makter som kan rädda samhället från sin säkra undergång. I säsong två av Netflix-serien fortsätter kampen mot domedagen och mörka krafter. Huvudpersonen Magne, som har extraordinära krafter, ställs inför allt större utmaningar och tvingas ifrågasätta hur långt han är villig att gå för att skydda de han älskar.

 

Ragnarök säsong 3 – detta vet vi

Netflix har meddelat om en fortsättning av serien, det kommer att komma en Ragnarök säsong 3 men det är oklart när den släpps. Streamingjätten Netflix har nyligen ökat sitt fokus på nordiska originalproduktioner, vilket innebär att deras pågående nordiska serier är framgångsrika. Netflix har också marknadsfört den andra säsongen av Ragnarök aktivt, vilket tyder på att streamingtjänsten har stor tilltro till seriens innehåll. Dessutom har Ragnarök lockat tittare från hela världen. När det gäller själva handlingen i serien finns det också mycket som pekar på att det finns mer att berätta. Ragnarök är baserad på nordisk mytologi, vilket ger en stor källa av material att inspireras av.

 

Det var nästan 1,5 års mellanrum mellan den första och andra säsongen av Ragnarök. Förhoppningsvis tar det inte lika lång tid innan en eventuell tredje säsong släpps, men det är inte osannolikt att den skulle ha premiär ungefär ett år framåt i tiden. Det skulle alltså inte vara överraskande om vi får se Ragnarök säsong 3 under våren eller sommaren 2023.

Tvprogram.nu uppdaterar dig med mer information så fort vi vet mer om Ragnarök säsong 3.

 

Ragnarök mytologin

Ragnarök är en av de mest berömda myterna i den nordiska mytologin och beskriver hur världen kommer att gå under. Enligt myten kommer det att ske i en förintelse som involverar många av gudarna och väsen i den nordiska mytologin.

Ragnarök är en sammansättning av de två fornnordiska orden ragna och rök, som betyder "gudars öde" eller "gudarnas skymning". Myten handlar om hur jättarna, varelserna som bor i Jotunheimen, slåss mot gudarna och tar över världen.

En av de mest kända aspekterna av Ragnarök är striden mellan guden Tor och jätten Jormungandr. Jormungandr var en enorm orm som omslöt jorden och Tor lyckades döda honom men dog själv också av giften från ormen. Detta är ett av flera tecken på att det kommer att ske en världsomfattande katastrof.

Andra viktiga figurer i Ragnarök inkluderar gudarna Odin och Freyja, som båda dör i striden mot jättarna. Dessa dödsfall symboliserar den totala förstörelsen av den gamla världen och inleder en ny tid.

Efter den förintelse som Ragnarök innebär, kommer en ny värld att uppstå. De få överlevande gudarna och människorna kommer att återuppbygga världen och en ny tid kommer att börja. Detta är en symbol för förnyelse och återfödelse.

Ragnarök mytologin har inspirerat många konstnärer och författare genom åren, från Richard Wagner till J.R.R. Tolkien. Den har också blivit en populär del av populärkulturen, inklusive i den norska Netflix-serien Ragnarök.

Myten om Ragnarök har fascinerat människor i århundraden och fortsätter att inspirera nya generationer av konstnärer och kreativa tänkare. Det är en påminnelse om världens förgänglighet och om att allt som är fött också kommer att dö, men också om att nya tider kommer och att det finns hopp för framtiden.

 

Vill du ha fler film- och serietips, nyheter eller annat som har med tv och streaming att göra så kan du  läsa fler artiklar här på bloggen


Inlagt: 21 Mar 2023

Alla artiklar

Kategorier